مرجعیت علمی، بهبود شاخصهای سلامت در کشور را در پی دارد
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی با بیان اینکه کسب مرجعیت علمی و قرارگیری در جمع سرآمدان علمی دنیا؛ بهبود شاخصهای سلامت را هم در پی دارد و دستیابی به آن الزاماتی دارد که باید به آنها توجه و برای هر یک برنامه مدون تدوین شود، خاطر نشان کرد: این نشست با حضور معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاهها برگزار میشود تا الزامات و ضرورت این مسئله مجددا یادآوری شود و با طرح مسئله و هماندیشی مسیرهای جدیدی برای نیل به این هدف ارزشمند سنجیده شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه در گام نخست باید تولید علم، دانش و فناوری ارتقا یابد، عنوان کرد: اکنون در زمینه تولید علم در منطقه رتبه نخست و رتبه 15 جهان کسب شده است. میانگین سرعت رشد علمی در علوم پزشکی 8.33 است و با اینکه عدد خوبی است ولی باید میانگین سرعت تولید علم منجر به حل مسئله افزایش یابد.
دکتر پناهی، در ادامه به جایگاه ایران طبق شاخص جهانی نوآوری اشاره و تصریح کرد: در حوزه فناوری نیز در میان 132 کشور، رتبه 53 کسب شده است و طبق برنامهریزی انجام شده در سال آینده باید این رتبه به 35 ارتقا یابد.
وی همینطور مرجعیت علمی بدون توجه به مقوله ترجمان دانش را ناکارآمد دانست و عنوان کرد: دانش باید در جهت پاسخگویی به نیازهای جامعه باشد در واقع تولیدات علمی باید در خدمت مردم قرار گیرد.
دکتر پناهی همتا پروری را عامل حایز اهمیت دیگر در مرجعیت علمی برشمرد و تاکید کرد: در همتاپروری مسئله پرورش نیروی انسانی توانمند و دانا مطرح است. اینکه امروزه در کشور پزشکان موفق و توانمند فعال هستند یک دستاورد به حساب میآید. در همه رشتههای تخصصی در داخل و خارج نخبگان نظام سلامت فعالند و این گواه توانمندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سطح کیفی بالای آموزش و پژوهش آنها به شمار میرود.
او در ادامه خاطرنشان کرد: دیپلماسی علمی الزام چهارم است، مانند یک دیپلمات سیاسی تمام مراودات انجام شده باید منطبق با منافع کشور و آحاد جامعه باشد. ایرانیانی که در کشورهای مختلف حضور دارند باید منافع کشور را در نظر بگیرند. اقتصاد دانش بنیان هم مسئله دیگری است. اینجا دیگر علم و ثروت روبروی هم نیستند؛ بلکه علمی که به ثروت منجر نشود فایدهای هم ندارد.