فعال سازی اعضای هیات علمی خاموش که یک یا صفر مقاله در کارنامه فعالیت خود دارند، جهت توسعه تولید علم در دستور کار معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر پناهی، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مرجعیت علمی در کشور تصریح کرد: در حال حاضر 2000 هیات علمی خاموش با یک یا صفر مقاله داریم که اغلب مربوط به بخش بالین هستند که به دلیل ماهیت کارشان تمایلی به مقاله نویسی ندارند. ولی اگر 50 درصد از این افراد یک مقاله در سال منتشر کنند روند تولید علم در کشور رشد و شتاب قابل توجهی را تجربه میکند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به سرعت و شتاب تولید علم در کشور و منطقه پیش بینی آینده را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: باید سیاستگذاری پژوهش و افزایش انگیزه اعضای هیات علمی خاموش در اولویت راهکارهای پیشنهادی جهت توسعه تولید علم باشد.
وی ادامه داد: طبق تحلیلی که از اعضای هیات علمی که با صفر یا یک مقاله دارند، انجام شده است. مشخص شد اغلب اساتید بالینی جزو خاموش ها هستند که به دلیل ماهیت فعالیتهایشان تولیدات علمی یک یا صفر دارند. این افراد نیازمند مشوقهای همکاری مانند گرنت و اعتبار پژوهشی هستند.
دکتر پناهی اختصاص بودجه ویژه به دانشگاههایی که برنامه موفقی در کاهش تعداد اعضای هیات علمی خاموش دارند را به عنوان یک راهکار پیشنهادی مطرح کرد و در ادامه به طرح دیگر پیشنهادات پرداخت و اظهار داشت: ارائه فرصت مطالعاتی یک ساله به اعضای هیات علمی دارای صفر یا یک مقاله جهت برون رفت از شرایط موجود، برگزاری همایش مشترک با معاونت آموزشی با اعضای هیات علمی خاموش، استفاده از پتانسیل هیات علمی پژوهشی و دانشجویان دکترای پژوهش محور جهت همکاری با این گروه، بررسی و نظارت بر اجرای مفاد آییننامه رکود علمی در دانشگاهها، ایجاد ارتباط و همکاری بین اعضای هیات علمی علوم پایه و بالین، اصلاح قوانین جذب هیات علمی از جمله راهکارهایی است که برای فعال ساختن این گروه از افراد لازم به نظر میرسد.