بهره مندی از ظرفیت بیش از 2000 نخبه نظام سلامت در کمیتههای تخصصی و مشورتی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و مراکز تحقیقاتی با هدف دستیابی به مرجعیت علمی و ارتقا جایگاه علمی کشور در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی با بیان این مطلب از به کارگیری ظرفیت نخبگان از جمله برنامه های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است که با جدیت دنبال می شود، اظهار داشت: در دولت سیزدهم از توانمندی فکری و اجرایی حدود 600 نفر از اعضا هیات علمی، دانشمندان و نخبگان برتر علوم پزشکی درکمیته های مشورتی و تخصصی حوزه تحقیقات و فناوری سلامت بهره برداری شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، همچنین با اشاره به سیاست جوانگرایی با هدف کادرسازی و نیروسازی جهت تحقق آرمان های مقدس جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب، عنوان کرد: افزون بر این 500 نفر از محققان، نخبگان و اعضای هیات علمی متخصص و متعهد دانشگاه های علوم پزشکی کشور در 9 کمیته تخصصی و یک کمیته اخلاق موسسه ملی تحقیقات علوم پزشکی (نیماد ) مشارکت دارند.
وی در ادامه به برنامه جذب دستیار پژوهش اشاره کرد و عنوان کرد: در برنامه دستیار پژوهش 32 پزشک، چهار داروساز و دو دندانپزشک در سال 1401 جذب شدند. دستیار پژوهش باید حداقل شرط معدل 17 و بالاتر بدون احتساب دوره انترنی و حداقل یک مقاله بین المللی ISI و یا PubMed ( به عنوان نفر اول یا نویسنده مسئول) را داشته باشد و با تایید و انتخاب معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط جذب خواهد داشت.
دکتر پناهی همینطور آماری از دوره دکترای پژوهشی (PhD by Research) نیز ارائه کرد: در سال جاری 63 دانشگاه و مرکز برای جذب دکترای پژوهشی اعلام آمادگی کردند.
او یادآور شد: اکنون در مجموع بالغ بر 21907 هیات علمی در کشور وجود دارد که 1624 نفر از آنها هیات علمی پژوهشی به شمار می روند.