X
تاریخ انتشار: یکشنبه 23 بهمن 1401
در نشست 17 رئیس دانشگاه علوم پزشکی با معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: 111 میلیارد تومان قراداد ماموریت‌های ملی تحقیقات و فناوری امضا شد

  در نشست 17 رئیس دانشگاه علوم پزشکی با معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: 111 میلیارد تومان قراداد ماموریت‌های ملی تحقیقات و فناوری امضا شد

امتیاز: Article Rating

 

قراردادهایی به ارزش ۱۱۱ میلیارد تومان میان ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در راستای ماموریت سپاری اولویت‌های تحقیقاتی سلامت کشور امضا شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در نشستی که با حضور ۱۷ رئیس و معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی و دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و مدیران معاونت برگزار شد؛ اولویت‌های تحقیقات و فناوری نظام سلامت کشور در قالب ماموریت‌های ملی جهت هزینه کرد سهم یک درصد آیین نامه اجرایی ماده 56، به دانشگاه های علوم پزشکی به صورت رسمی واگذار شد.
دکتر یونس پناهی، با بیان این مطلب تاکید کرد: این ماموریت ها با هدف ارتقای تاثیرگذاری تحقیقات حوزه سلامت و پیرو اطلاع رسانی و پیگیری فرآیندهای منجر به تعریف پروژه های کلان منطبق با ماموریت های محوله به دانشگاه سپرده شده است.

وی با اشاره به اینکه ماموریت‌های شناسایی شده در سه حوزه در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: توسعه علم و دانش و مرجعیت‌های علمی در وهله اول است زیرا صنعت و فناوری ایجاد نمی‌شود مگر اینکه دانش در آن حوزه تولید شده باشد و پشتوانه آن مقالات و تحقیقات علمی باشد.  نگاه دوم حوزه فناوری است؛ در سالی که گذشت به دلیل نام گذاری سال توسط مقام معظم رهبری به این حوزه توجه ویژه شد برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار قوی عمل کردند. سومین حوزه زیرساخت‌هاست که برای تکمیل زیرساخت‌های اتاق‌های تمیز، مراکز رشد و فناور و دانش بنیان از این ظرفیت می‌توان استفاده کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در ادامه به مشکلات کشور مانند بار بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلب و عروق، سرطان‌ها، بیماری‌های تنفسی و تروماهای ناشی از تصادفات و غیره اشاره و تصریح کرد: اگر به این مقوله‌ها به صورت جدی پرداخته نشود در آینده با تبعات آن در جامعه مواجه می‌شویم. بنابراین با پیش بینی‌های انجام شده اولویت‌های و نیازهای کشور در این حوزه شناسایی شده است و طبق آن ماموریت‌هایی به دانشگاه‌ها متناسب با توانمندی و ظرفیت هر یک واگذار می شود.

وی با تاکید بر اینکه ماموریت‌مداری برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری است، یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در برابر چالش‌های سلامت کشور مسئول هستند و در احصا و واگذاری ماموریت‌ها به توانمندی و سوابق فعالیت دانشگاه‌ها توجه شده است. امروزه امکان ندارد دانشگاه ها به صورت جزیره‌ای و مستقل از یکدیگر فعالیت کنند انتظار می‌رود کلان مناطق کشور با یکدیگر همکاری کنند.

 

ردیف

دانشگاه مادر

ماموریت

1

شهید بهشتی

سرطان با محوریت سرطانهای شایع

2

تهران

بیماریهای غدد و متابولیسم با محوریت دیابت

3

مشهد

بیوتکنولوژی با محوریت تغذیه سالم و فراگیر

4

اصفهان

بیماریهای قلب و عروق

5

تبریز

علوم دارویی با محوریت تامین داروهای بیماریهای خاص و صعب العلاج

6

ایران

مدیریت و اقتصاد سلامت ایران

7

شیراز

سوانح و حوادث با محوریت سوانح جاده ای

8

کرمانشاه

عوامل محیطی و آلودگی هوا

9

مازندران - کلان منطقه یک

جوانی جمعیت

10

قم

بررسی اثر بخشی مداخله آموزشی مبتنی بر طب ایرانی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی

11

همدان

اعتیاد

12

لرستان با همکاری ایلام - کلان منطقه 4

گیاهان دارویی

13

اهواز - کلان منطقه 4

ریزگردها و بیماریهای تنفسی

14

کرمان - کلان منطقه 8

آینده پژوهی تحقیقات حوزه سلامت

15

زنجان - کلان منطقه 6

فرآورده های بیولوژیک با تمرکز بر طراحی، ساخت و ارزیابی ایمنی زایی نانو واکسن

16

علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

ارتقای سلامت اجتماعی

17

ایلام

خودکشی

تصاویر
  • در نشست 17 رئیس دانشگاه علوم پزشکی با معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: 111 میلیارد تومان قراداد ماموریت‌های ملی تحقیقات و فناوری امضا شد
ثبت امتیاز