X
تاریخ انتشار: یکشنبه 20 فروردین 1402
دکتر پناهی در نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد جهان با وزیر بهداشت عنوان کرد: دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان به پژوهش های کاربردی نظام سلامت توجه کنند

  دکتر پناهی در نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد جهان با وزیر بهداشت عنوان کرد: دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان به پژوهش های کاربردی نظام سلامت توجه کنند

امتیاز: Article Rating
 

 

 

دکتر پناهی در نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد جهان با وزیر بهداشت از دانشمندان یک درصد پراستناد جهان دعوت کرد تا با توجه ویژه به تهدیدات شناسایی شده نظام سلامت و با ارائه راهکارهای تخصصی به سمت پژوهش های کاربردی حرکت کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزرات بهداشت، دکتر یونس پناهی در ابتدای نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد دنیا با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ضمن تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: سرعت تولید علم در حوزه سلامت در دنیا رو به افزایش است اکنون سرعت تولید علم در عرصه پزشکی نزدیک به 8.33 است و در جایگاه 15 تولید علم در دنیا قرار داریم ضروری است این موقعیت را در جهان حفظ کرده و برای روند صعودی آن برنامه های آینده نگرانه تدوین شود.

 معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه باید تحقیقات و پژوهش به سمت اقتصاد دانش بنیان و پژوهش اقتصاد آفرین در حرکت باشد، تصریح کرد: امروزه دانشگاه های دنیا به سمت نسل ۴ و ۵ می رود و دانشگاه های کشور اکنون وارد نسل ۳ شده و باید این نسل را به نسل اجتماعی و ۴ ارتقا دهیم.

وی تاکید کرد: امروزه در دنیا دانشگاه های نسل ۵ به سمت آموزش و پرورش دادن مدیر پژوهش تغییر جهت داده‌اند تا با کمترین هزینه بالاترین دستاورد را داشته باشد.

دکتر پناهی با اشاره به شعار سال گذشته مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین یادآور شد: در سال گذشته شرکت‌های دانش بنیان دو برابر شدند و به عددی بیش از ۸ هزار و ۱۷۰ شرکت دانش‌بنیان رسیده است  که از آن تعداد ۴۷۸ شرکت در حوزه داروهای پیشرفته و ۳۲۸ شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی  و ۳۷۴ شرکت در حوزه فناوری زیستی، و صنایع غذایی را شامل می شود.

وی با اشاره به نام گذاری سال جدید با عنوان مهارتورم و رشد تولید، خاطرنشان کرد: ۸۰۰ مرکز تحقیقات در کشور داریم که می توان از توانمندی آنان در رشد تولید و مهار تورم کمک گرفت. به طور قطع با کمک دانشمندان یک درصد می توان سرعت کار را افزایش و روند پژوهش را به سمت پژوهش های کاربردی هدایت کرد.

دکتر پناهی آسیب‌ها و تهدیدات شناسایی شده در حوزه سلامت برشمرد و عنوان کرد: در حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی، سلامت و امنیت غذایی، سلامت الکترونیک و هوش مصنوعی، سلامت اجتماعی_سلامت روانی، بیماری‌های غیرواگیر، صعب‌العلاج و مزمن، جوانی جمعیت، خانواده و سبک زندگی، حوادث، سوانح، بلایای طبیعی و سلامت محیط زیست، درمان‌های نوین، فناوری و نوآوری های علوم پزشکی، بیماری‌های نوظهور، بازپدید و واگیر و سیاست‌گذاری و اقتصاد سلامت تهدیداتی شناسایی شده است که نیازمند توجه ویژه دانشمندان به خصوص دانشمندان توانمند یک درصد برتر است.

وی همینطور توجه دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان که در نشست حاضر بودند را به مواردی جلب کرد و تصریح کرد: انتظار می‌رود دانشمندانی که در این سطح در عرصه بین‌المللی فعالیت می‌کنند در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و تعیین قیمت و نرخ گذاری دارو، در حوزه سیاست گذاری جهت تولیدات علمی اثرگذار و استناد پذیر، بازنگری آیین نامه‌های پژوهشی و افزایش پشتیبانی مالی از پژوهش‌های علمی به دولت مشاوره بدهند.

تصاویر
  • دکتر پناهی در نشست صمیمانه دانشمندان یک درصد پراستناد جهان با وزیر بهداشت عنوان کرد: دانشمندان یک درصد برتر پراستناد جهان به پژوهش های کاربردی نظام سلامت توجه کنند
ثبت امتیاز